Tosi-Isot

Tosi-Isot on pilke silmäkulmassa, mutta tosissaan tanssiva kansantanssiryhmä. Mukana on jo pitkään harrastaneita ja kansantanssikärpäsen pureman aikuisena saaneita eri-ikäisiä tanssijoita. Harjoituksissa pääpaino on kansantanssin perustekniikassa. Ohjelmistojen koreografiat ovat sekä Tanhuvakasta, että uudemmasta tuotannosta. Esiintymispuvut ovat kansallispukuja eri puolilta Suomea – saattaapa mukana olla jopa yksi virolainenkin kansallispuku, joten värikkyys on ryhmän valtteja.

_MG_1630

tosi-isot1

Tosi-Isojen keikat Jyväskylän seudulla ovat viime vuosina olleet yhdistyksen kevät- ja joulujuhlissa sekä Yläkaupungin yössä. Ryhmä on osallistunut kotimaan kansantanssitapahtumiin, kuten Pispalan Sottiisiin, Tanssimaniaan, Tanssi- ja laulupitoihin sekä Folklandialle.

Esiintymään on päästy myös ulkomaille, esimerkiksi Ruotsin Torshälla tanssii ja soi –tapahtumaan, Unkarin Debrecenin Elonkorjuu-festivaaliin peräti kahdesti sekä Norjan Nordlek-tanssitapahtumaan. Lisäksi on käyty Virossa ja Puolassa esiintymässä.Aina mukana eivät ole olleet samat, mutta yleensä ryhmä on saatu kasaan ja matka heitetty iloisen väsyneissä tunnelmissa. Keikkoja on ollut keinuvassa laivassa, kaduilla, erilaisilla festareilla – jopa tyhjällä Jyväskylän torilla!

tosi-isot2

Tanssillista yhteistyötä on tehty myös Keski-Suomen alueen muiden aikuiskansantanssiryhmien ja esimerkiksi Kansanlähetysseuran kanssa. Tosi-Isot on monenlaisessa toiminnassa mukana sekä esiintyjänä, kurssilaisena, vierailijana että talkoolaisena. Tanssi porukalla on kivaa!

tosi-isot3

Tosi-Isot harjoittelee Näyttämö Lutakossa Paula Ketun ohjaamana maanantaisin klo 19–20.30.

Mainokset