Isottaret

ISOTTARIEN KUULUMISET VUONNA 2017

AikaMatka-2016-6

Tällä hetkellä ryhmässä on 10 tanssijaa, aikojen saatossa Isottarissa on tanssinut yhteensä noin 30 tanssijaa.

Keski-ikä 32,6, mediaani-ikä 32,5.

Ryhmäläisillä yhteensä kahdeksan lasta ja neljä lemmikkiä (+ lukemattomat villakoirat)

25 vuotta ISOTTARIA!

ISOn Tanhuujiin perustettiin ensimmäiset lapsiryhmät syksyllä 1992. Tällöin perustettiin myös Isottaret, tuolloiselta nimeltään Ällät. Silloin ei ehkä osattu aavistaa, että ryhmä porskuttaa edelleen 25 vuoden päästäkin… Aikojen saatossa nimi vaihtui, tanssijoita on mennyt ja tullut, ohjaajat ovat vaihtuneet, harjoitukset siirtyneet viikonloppuihin ja treenipaikka siirtynyt mutkien kautta Lutakon tanhusaliin. Ryhmä on muuttunut tyttöryhmästä naisten ryhmäksi ja haaveena on muuttua joskus vielä edelleen mummoryhmäksi.

Ryhmän taipaleelle on mahtunut monenlaisia vaiheita, lukemattomia esiintymisiä ja matkoja, huippuhetkiä ja pettymyksiä. Isottarista on muodostunut monelle tanssijalle elämäntapa, jota ilman ei osaa olla. Isottarien mukaan treeneihin ja yhteisiin illanviettoihin kokoontuminen yhdessä ystävien kanssa tekee huonosta päivästä paremman ja irrottaa tehokkaasti arjen huolista.

Lutakko on Isottarien mielestä ihanan yllätyksellinen ja rosoinen treenipaikka. Käytävillä voi törmätä kaikenlaisiin ihmisiin, joita kaikkia kuitenkin talo ja rakkaus oman lajin tekemiseen yhdistävät. Välillä “viulunvingutusmusiikki” myös houkuttelee rokkareita kurkkimaan uteliaina tanhusalin puolelle ja kyselemään enemmänkin kansantanssista. Yhteistyötä talon väen kesken on ollut valitettavan vähän, mutta Isottaret toivoo Made in Lutakon toimivan avauksena yhteistyölle jatkossakin.

Viime syksynä Katariina Hiukka teki paluun Isottarien tanssinopettajaksi seitsemän vuoden tauon jälkeen. Katan mielestä on ollut mukava palata ruoriin ja Isottarien opettaminen haastaa häntä itseäänkin sopivasti. Syksyllä Isottaret lämmitteli Katan iki-ihanan Jäähyväismenuetin Aika matka! -konserttia varten. Kevätpuolella Isottarien treenejä ovat puolestaan hallinneet ämpärit, laukut ja mielenkiintoiset asuviritelmät…

Made in Lutakon Tanhu 2.0.17 -konsertissa saa ensi-iltansa Isottarien uusi pienoisteos nimeltään Uusi Kuu. Made in Lutakko toimii Isottarien 25-vuotisjuhlavuoden avauksena ja myöhemmin tänä vuonna on tarkoitus jatkaa merkkivuoden juhlintaa.

“En osais jäädä enää pois enkä halua vaihtaa ryhmää, joten toivon että Isottaret tanhuaa ikuisesti.”

Isottaret Facebookissa

Isottaret Instagramissa

(Teksti: Inka Somerla, kuva: Solja Ryhänen)

_MG_1625

kaustispose10
Moi, me ollaan Isottaret!
Parikymppiset Isottaret juhlivat Jyväskylässä 27.10. ja Mäntässä 29.9.
Jyväskyläläinen kansantanssiryhmä Isottaret vietti vuonna 2012 20-vuotisjuhlavuottaan.

Isottaret tunnetaan naisryhmänä, joka uskaltaa rikkoa perinteen rajoja persoonallisella ja energisellä otteella. Ryhmän ohjelmistoon kuuluu perinteisten kansantanssikoreografioiden lisäksi monipuolista tunnelmointia, joka yhdistelee komiikkaa, draamaa ja jopa sauvakävelyä. Ryhmä on historiansa aikana esiintynyt useissa tapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Vuonna 2010 ryhmä oli mukana myös ensimmäisessä Tanhutaisto-finaalissa. Juhlakonsertissa nähdään tansseja vuosien varrelta. Eloa illan konserttiin tuo ryhmän säestysyhtye Kaira.

lentoemot

Meillä on 20 vuotta yhteistä taivalta takana ja sen kunniaksi me päätettiin perustaa blogi.

Me tykätään kansantanssista ja ollaankin ns. *tanhuryhmä*. Me tanssitaan näyttämölle tehtyjä koreografioita joissa on käytetty perinteisen suomalaisen tanssin aineksia. Välillä vähän muitakin:) Kiitos muuten maan mainiolle opettajallemme ja koreografillemme Paulalle sekä muille matkan varrella vaikuttaneille.

Me ollaan aktiivisia tanhuajia! Meidät voit seuraavan vuoden aikana bongata ainakin Folklandia-risteilyllä, Jyväskylässä Yläkaupungin yössä, Tampereella Tanssipidoissa, ISOn Tanhuujien joulu- ja kevätjuhlissa sekä tietysti juhlavuoden huipentuessa omassa konsertissa syksyllä 2012. Jamitkin saatetaan oikein innostuessamme järjestää tanssisalillamme Lutakossa. Seuraa blogia, niin pysyt mukana menossa!

Entisaikaan ihmiset kokoontuivat pitämään hauskaa tanssien. Meillä tuo yhteinen hauskanpito yhdistyy siihen että muillakin on mahdollisuus nauttia meidän hauskanpidosta! (No osataan me välillä olla myös vakavia). Halusit sitten harrasta ja harmoonista hamboa tai räväkkää poljentoa ja polkkaa juhliisi tai suurempaan tilaisuuteen, tilaa meidät paikalle!

kartanottaret

Keski-Suomen Nuorisoseurain Liitto jakoi vuoden 2009 tunnustuksen Isottaret ryhmälle:

Kunniakirja, Vuoden tanssijat 2009: ISOn Tanhuujat ry, KANSANTANSSIRYHMÄ ISOTTARET

Vuoden tanssijat ovat ansiokkaasti edistäneet kansantanssitoimintaa Keski-Suomessa, ennen kaikkea Jyväskylän seudulla. Tanssijat ovat itse innostuneena, pitkään ja menestyksekkäästi toimineet hyvänä esimerkkinä pienille ja uusille harrastajille. Isottaret ovat yksi Suomen pitkäikäisimpiä kansantanssin tyttöryhmiä, jotka ovat myös toteuttaneet haasteellisia projekteja vuoden 2008 aikana, mm. juhlakonsertin Jyväskylän kaupungin teatterissa.

Mainokset