Opettajat

isot-opet-paula

Vuonna 2008 valmistuin tanssinopettajaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta, pääaineenani suomalainen kansantanssi. Kotoisin olen Kaustiselta, jossa sain tanssikipinän. Tanssissa taiteenlajina minua viehättää sen monipuolisuus ja muunneltavuus. Koen tärkeänä myös perinteisten tanssien sekä liikemateriaalin tuntemisen ja niiden ymmärtämäisen suhteessa uusiin tanssisuuntauksiin.

Toimin freelancer-opettajana ympäri Suomen sekä välillä muissakin Pohjoismaissa. Viimeksi olin mukana yhteispohjoismaisessa Nordic Dance 2012 -projektissa tanssin taiteellisena johtana. Toimin myös tanssijana, viimeisimmät teokset Heippatirallaa Saakeli! (2012) ja Vuotti (2010).

Ohjaan Mini-Kokoa, Prikkaa, Pauhaa, Alkua ja Tosi-Isoja. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli kipinä syttyy! Tanssiminen on kivaa ja hikistä hommaa!

isot-opet-milja

Milja toimii Pisaroiden ohjaajana.

 

anja-nettisivu

Olen aloittanut oman kansantanssiharrastukseni 8-vuotiaana Ylivieskan Nuorisoseurassa. Yhteisöllisyys, monipuolinen liikekieli sekä kansanmusiikin mukaansatempaavuus on pitänyt minut lajin parissa jo yli 20 vuoden ajan. Olen osallistunut omien lasteni kanssa Tempoa Tenaviin -toimintaan, ja innostuin osallistumaan itsekin ohjaajakoulutukseen. Tempoa Tenaviin -ryhmässä on parasta monipuolinen musiikista ja liikkumisesta nauttiminen. Köröttelyt, laulut, leikit ja temput tarjoavatkin lapselle ja vanhemmalle mukavia yhteisiä hetkiä niin ryhmässä kuin kotonakin.

Rosa Karhu, Prikka-ryhmän apuohjaaja:

Aloitin kansantanssin harrastamisen 4-vuotiaana Lappeenrannan Rajan Nuorissa. KNoppi-koulutuksen käytyäni ryhdyin lukukautena 2012-2013 apuohjaajaksi samaisessa seurassa. Opinnot johdattivat minut Jyväskylään, enkä tahtonut luopua minulle rakkaasta harrastuksesta. Niinpä nyt toimin yhä apuohjaajana, ja tanssin itse Juntu-ryhmässä ISOn Tanhuujissa. Parasta ohjaamisessa on lasten riemu ja oppimisen taika. Kansantanssi on monipuolinen harrastus, jonka myötä saa paljon ystäviä.

Eetu Laitinen, Tosi-Isot, Juntu, Mini-Koko, Tempoa tenaviin 

Meikä on Eetu Laitinen, 24 vuotta nuori ja lähtöisin Rovaniemeltä, jossa meikän tanssiura sai alkunsakin kun alotin Siepakoissa harrastamisen. Valmistuin vuonna 2014 tanssijaksi Lapin Urheiluopistolta, jonka jälkeen lähdin opiskelemaan tanssinopettajaksi Oulun Ammattikorkeakouluun. Tällä hetkellä olen suorittamassa opintoihin kuuluvaa harjoittelua Jyväskylässä ISOn Tanhuujilla. Meikälle tärkeintä on yhdessä tekeminen ja se, että aina mennään ilon kautta ympäri.

Katariina

Katariina Hiukka, tanssinopettaja: Isottaret

Valmistuin tanssinopettajaksi Oulun konservatoriosta jo ammoisina aikoina, vuonna 2000. Valmistumiseni jälkeen olen toiminut 10 vuoden ajan freelancer-tanssinopettajana Jyvässeudulla ja muuallakin Suomessa. 2011 perustin oman yrityksen, Tanssikoulu Pilkkeen ja opetushommat jatkuvat Pilkkeen nimissä.

Aikuisiällä opiskelin kulttuurintuottajaksi (AMK) Mikkelin ammattikorkeakoulussa ja vuodesta 2012 olenkin toiminut tuottajana ja suunnittelijana Koskelan Setlementissä Äänekoskella. Opettamisesta pidin totaalista taukoa kahden vuoden ajan! Nyt olen taas omien lasten kasvettua vähitellen hivuttautunut takaisin opetushommiin ”ihan vain harratusmielessä”… Lisäksi aloitin ylemmät AMK opinnot Oulun ammattikorkeakouluun ja yritys olisi valmistua tanssinopettaja YAMK:ksi keväällä 2018.

Kotoisin olen Etelä-Pohjanmaalta, Ilmajoelta ja pohjalaisuus on varsin hallitseva luonteenpiirteeni (mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan!). Muuten olen varsin mukava ja sosiaalinen tätsy! Kotona vauhtia pitävät kaksi poikaa ja koira, mies reissaa viikot Helsingissä töissä.

tanssimyllyinka

Inka Somerla, Tempoa Tenaviin -ohjaaja

Olen aloittanut kansantanssin kotikaupungissani Rovaniemellä jo ihan pikkutyttönä. Harrastuksesta kerkesi tulla pitkähkö tauko, kunnes vuonna 2014 muutin Jyväskylään opiskeluiden perässä ja löysin tieni ISOihin.

Menin mukaan ensin silloisen Haipakka-ryhmään ja hurahdin heti täysillä taas kansantanssiin.  Pian olinkin jo ilmoittautunut kansantanssin ohjaajakoulutukseen ja Tempoa tenaviin -ohjaajakurssille. Sittemmin elämä on ollut yhtä tanhua ja nuorisoseuratoimintaa 🙂

Ohjaan ISOissa Tempoa tenaviin -musiikkiliikuntaa pienille nassikoille. Pikkulasten ilo tanssiin ja musiikkiin on ihanaa seurattavaa. Ohjaamisen ja tanhun ulkopuolisessa elämässä opiskelen, vietän aikaa perheeni kanssa ja seuraan intohimoisesti urheilua.

Mainokset